Kayar Raf Sistemleri

Kayar Raf Sistemleri


  • Kayar raf sistemi paletlerin üzerinde eğim sayesinde boşaltma yönüne doğru kendiliğinden kayması için ağır makara kanallarından oluşmaktadır.
  • Paletli kayar raf depoları ara stoklama ve sevkıyata hazırlık için sevkıyat alanında, mal kabul veya sevk alanında kullanılabilmektedir.
  • Stok ömrü kısa olan veya çabuk bozulabilecek malların kontrolü kolaylıkla yapılabilmektedir.
  • Kayar raf makaralarının yapı itibarıyla farklı (makara ve fren mekanizması) malzeme cinsine göre uyarlanabilmektedir.
Kayar raf sistemi paletlerin üzerinde eğim sayesinde boşaltma yönüne doğru kendiliğinden kayması için ağır makara kanallarından oluşmaktadır. Bir çok kanal yan yana ve üst üste yerleşik olduğundan alan yüksekliğinden optimum olarak istifade edilmektedir. Yükleme ve boşaltma tarafları ayrılmıştır.

Makaralar depolamanın yanı sıra nakliye görevini de gerçekleştirmektedirler. Paletli kayar raf depoları ara stoklama ve sevkıyata hazırlık için sevkıyat alanında, mal kabul veya sevk alanında kullanılabilmektedir. Raf kullanımı genellikle masti veya çatalları öne çıkabilen istif araçlarıyla kullanılabilmektedir. Paletlerin alındığı en alt katta manuel kullanışlı istif aracı kullanılabilir.

Stok ömrü kısa olan veya çabuk bozulabilecek malların kontrolü kolaylıkla yapılabilmektedir. Kayar raf makaralarının yapı itibarıyla farklı (makara ve fren mekanizması) malzeme cinsine göre uyarlanabilmektedir. Bu depo sisteminin başka avantajı ise optimal alan ve hacim kullanımı sağlaması ve otomatik malzeme akışı entegrasyonuna imkan sağlamasıdır.